• ulu_fanua_01
  • Tala Fou

e mafai ona e incubate yogurt i totonu o se fagu miti

I le televave o le lalolagi i aso nei, o loʻo tatou sailia pea ni auala e faʻamalieina ai o tatou taimi ma faʻafaigofie o tatou olaga.O se tasi o aga o lo'o ua'i atu i ai o le yogurt fai i le fale.Faatasi ai ma le tele o le soifua maloloina ma le tele o mea manogi, e le o se mea e ofo ai le liliu atu o tagata i mea e fai i le fale.Ae pe na e iloa e mafai ona e faia le yogurt i totonu o le vevela?I totonu o lenei blog post, matou te suʻesuʻeina le avanoa e faʻapipiʻi ai le yogurt i fagu gaogao, suʻesuʻe i le faʻagasologa, mea lelei ma mea le lelei.

Le faatufugaga o le yogurt fofoa:
Pe a fai le yogurt, o le faiga o le fofoina e faia se sao taua i le suia o le susu i se mafiafia, kulimi tutusa.O auala masani e fofoa ai e masani ona aofia ai le fa'aogaina o se fai yogurt eletise po'o le teuina i se vevela tumau i totonu o se ogaumu po'o se nofoaga mafanafana.Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o se thermos e avea o se incubator e ofoina atu ai se suiga fou e folafola atu le faigofie ma le feaveaʻi.

Auala e galue ai:
O fagu Thermos, e ta'ua fo'i o fagu gaogao po'o vai, ua mamanuina e fa'amautu ai le vevela o latou mea, pe vevela pe malulu.Ona o lona insulating meatotino, e mafai ona faatumauina le vevela mautu mo se taimi umi.I le fa'aaogaina o lenei manatu, e mafai ona tatou faia se si'osi'omaga e fa'aolaina ai le tuputupu a'e ma le fa'atupuina o aganu'u o le yogurt i totonu o le fagu vai.

faiga:
Ina ia fa'asusu le yogurt i totonu o se fagu gaogao, e mafai ona e mulimuli i lenei faiga faigofie:
1. Fa'amumu muamua le susu i le vevela e mana'omia, e masani lava ile 180°F (82°C), e tape ai so'o se siama e le mana'omia.
2. Fa'ataga le susu e mālūlū pe tusa o le 110°F (43°C) a'o le'i fa'aopoopoina le yogurt.Ole fua ole vevela e fetaui lelei mo le totoina o le yogurt.
3. Liligi le paluga o le susu i totonu o se vai vevela, ia mautinoa e le sili atu i le tolu-kuata tumu.
4. Tapuni fa'amaumau le fagu vacuum e puipuia ai so'o se vevela ma fa'atumauina le vevela mana'omia.
5. Tuu le fagu i se nofoaga mafanafana e mamao ese mai so'o se ata po'o suiga o le vevela.
6. Tuu le yogurt e faʻagogo mo le itiiti ifo i le 6 itula, pe oʻo atu i le 12 itula mo se tofo sili atu.
7. A maeʻa le taimi faʻafefe, tuʻu le yogurt i totonu o le pusaaisa e taofi ai le faʻagasologa o le faʻafefete ma maua le faʻamalieina manaʻomia.
8. Fiafia i le fale fagu gaogao yogurt!

Fa'amanuiaga ma mea e fai ma mea e le tatau i le fofoina o Yogurt:
1. Faʻafaigofie: O le feaveaʻiina o le thermos e mafai ai ona e faʻasusu le yogurt i soʻo se mea, e aunoa ma le manaʻomia o le eletise poʻo mea faʻaopoopo.
2. Mauaina o le Temperature: O mea faʻapipiʻi o le thermos e fesoasoani e faʻamautu ai le vevela tumau e faʻamautinoa ai se faʻagasologa manuia o le incubation.
3. Eco-friendly: Faʻatusatusa i incubators masani, faʻaaogaina o se thermos e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le malosi, ma fesoasoani i se olaga gafataulimaina.
4. E fa'atapula'a le aofa'i: O le tele o le thermos e mafai ona fa'atapula'a le tele e mafai ona e faia i se vaega o yogurt.Ae ui i lea, atonu e aoga pe afai e te manaʻo i ni vaega laiti pe faʻataʻitaʻi ni tofo eseese.

O le fa'asusuina o le yogurt i totonu o se fagu gaogao o se mea manaia ma faigofie i auala masani.Faatasi ai ma lona mautu o le vevela ma le feaveaʻi, e mafai ona avea le thermos ma meafaigaluega taua i lau malaga yogurt fale.O lea, alu i luma, faʻataʻitaʻi ma iloa le togafiti faʻamaʻi o le fofoina o lau lava yogurt i se auala faʻapitoa ma lelei!

mi fagu fa'amama


Taimi meli: Iul-21-2023